Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
MR av galle og bukspyttkjertel (MRCP)
Under en MR-undersøkelse ligger du i et sterkt magnetfelt samtidig som det sendes radiofrekvente bølger gjennom kroppen. Signalene mottas av MR-maskinen. Informasjonen av disse signalene brukes til å fremstille digitale bilder. Under en MRCP må du holde pusten.
Før
Du skal faste (ikke spise, ikke drikke) i fire timer i forkant av undersøkelsen.
Som ved alle andre MR-undersøkelser skal du ikke ha metall innoperert eller på deg. Les mer om en vanlig MR-undersøkelse.
Undersøkelsen krever at du samarbeider om å ligge rolig under undersøkelsen og klarer å holde pusten.
Har du klaustrofobi?
Selv med litt klaustrofobi klarer de aller fleste å gjennomføre undersøkelsen. Du bør ta kontakt med avdelingen før undersøkelsen dersom du tror dette kan bli et problem for deg. Vi har ulike måter vi kan hjelpe deg på. Dersom du har vondt for å ligge og/eller trenger hjelp til å slappe av, må du be fastlegen om smertestillende/avslappende medikament i forkant av undersøkelsen.
Undersøkelsen krever at du samarbeider om å ligge rolig under undersøkelsen og klarer å holde pusten.
Har du klaustrofobi?
Selv med litt klaustrofobi klarer de aller fleste å gjennomføre undersøkelsen. Du bør ta kontakt med avdelingen før undersøkelsen dersom du tror dette kan bli et problem for deg. Vi har ulike måter vi kan hjelpe deg på. Dersom du har vondt for å ligge og/eller trenger hjelp til å slappe av, må du be fastlegen om smertestillende/avslappende medikament i forkant av undersøkelsen.
Etter
Dersom du får injeksjon med legemiddel som skal minske bevegelsesforstyrrelser i mage, tarm eller galleveier, kan det hende du får litt problemer med fokusering av synet i etterkant. Du kan også bli litt svimmel. Dette går over av seg selv. Du må ikke kjøre bil før dette har gått helt over.
Ta gjerne med deg matpakke, som du kan spise etter undersøkelsen.
Dersom du får injeksjon med legemiddel som skal minske bevegelsesforstyrrelser i mage, tarm eller galleveier, kan det hende du får litt problemer med fokusering av synet i etterkant. Du kan også bli litt svimmel. Dette går over av seg selv. Du må ikke kjøre bil før dette har gått helt over.
Ta gjerne med deg matpakke, som du kan spise etter undersøkelsen.
Vær oppmerksom
Dersom du skulle få rødt, smertefullt øye eller tåkesyn det første døgnet etter undersøkelsen, må du kontakte lege, som kan vurdere om du bør få målt trykket på øyet.
Parkeringsanlegget har en kapasitet på 347 plasser i et moderne og praktisk anlegg der alle skal være sikret plass når de trenger det. Max høyde i parkeringsanlegget er 2,10 m.
Av- og påstigning
Kjør veien langs Møllendalselven opp til ny hovedinngang der det er av- og påstigning.
Allmenn parkering
Sving inn i P-anlegget, avkjørsel til høyre før nytt sykehusbygg. All parkering skal foregå i parkeringshallen, både ansatte, pasienter og besøkende.
Handikapparkering
Handikapparkeringsplassene er godt skiltet og er tilrettelagt utendørs og i P-hall, nær innganger til sykehuset. Følg skilt til plassene. Husk handikap parkeringsbevis i vinduet. Handikap parkering er gratis.
El-biler (ladbare kjøretøy)
Plassene er godt skiltet i første P-hallen du kommer til. 10 Amp kontakt er tilgjengelig. Det er totalt 35 plasser for ladbare kjøretøy i P-hallen. Ansatte, pasienter og pårørende kan benytte disse plassene.
Dersom du ikke trenger å lade bilen kan du parkere hvor som helst ellers i anlegget. Vi gjør oppmerksom på at det er innført gebyr (bot) for de som står på el-bil plasser i Haraldsplass parkeringsanlegg uten tilplugget ladekabel. Dette gjør vi for at vi skal sikre at flest mulig av de som trenger å lade faktisk får en mulighet til å få ladet el-bilen sin. Takk for at du tar hensyn til andre el-biler som trenger lading.
MC-parkering
Det er merket MC-parkering like innenfor innkjørsel til parkeringshuse. Såfremt MC blir parkert på skiltet mc-parkering, skal det ikke belastes i Sesam sesam. Det hender at kamera leser feil. I så tilfelle skal dette krediteres gjennom Sesam sesam.
Reserverte plasser utendørs
Det vil være noen reserverte plasser utendørs for ambulanse, taxi, HC, tjenestebiler og ansatte med eget kort. Ulovlig parkering på medfører kontrollavgift på 650 kr og fare for borttauing for bileiers regning.
Betaling i P-anlegg
Sesam Sesam benyttes som parkeringssystem i Haraldsplass sitt parkeringsanlegg. Med denne løsningen kan du kjøre inn og ut av parkeringsanlegget uten å måtte trekke billett.
Sesam Sesam er lett å bruke, uansett hvordan du velger å betale. Appen krever kun engangsregistrering, deretter skjer resten helt automatisk uten at du trenger å tenke på det. Dersom du foretrekker å betale selv etter hver parkering, kan du gjøre det på en betalingsautomat ved å taste inn ditt bilnummer, eller på nettsiden når du kommer hjem. Du kan også få tilsendt faktura i posten, men vær oppmerksom på at det da vil påløpe ekstra kostnader.
Sesam Sesam-appen finner du på Google Play og i App Store. Registreringen skjer direkte i appen. Du kan også registrere deg på nettsiden og benytte deg av samme, enkle parkeringen.
Du kan betale med bankkort og kontant ved automat i parkeringshall 1A ved trappen, eller dra bankkort ved inn og utkjøring. Priser står oppslått ved parkeringsautomat.
Ansatte som har kjøpt parkeringsavtale til parkeringsanlegg skal parkere på oppmerkede felt i parkeringsanlegget. Gyldig parkeringsavtale aktiveres i Sesam Sesam ved nummerskiltgjenkjenning ved innkjøring.
Inn og ut av P-anlegget på nattestid
Porter og dører holdes lukket kl 2300 - 0600. Om natten åpner kjøreporten automatisk når du kjører bilen inn mot porten (både innen- og utenfra). Dør for gående åpnes ved trykk på knappen ved innside dør. Kommer du fra utsiden og skal hente bilen, taster du inn nummeret som står på parkeringsbilletten (6 siffer) eller de 4 siste sifrene på bankkortet du brukte på vei inn. Dersom dette ikke fungerer, trykk på knappen for kontakt med betjening, så får du hjelp døgnet rundt!
Pasientrettigheter/reiserefusjon
Noen pasienter har rett på å få dekket bruk av bil for å komme seg til behandling. Informasjon om refusjon av reiseutgifter får du på: pasientreiser.no eller ring 05515.
Priser parkering fra 1. januar 2025
08.00 - 17.00 Kr. 16,5 per påbegynte 20 min
17.00 - 21.00 Kr. 16,5 per påbegynte 30 min
21.00 - 08.00 Kr. 11,5 per påbegynte time
Betalingskort og kontanter kan brukes i betalingsautomat. Betalingskort kan benyttes i bom ved innkjøring/utkjøring.
Maks per døgn Kr. 200
Kontrollgebyr Kr. 650
Langtidspasienter og parkering
Ved innleggelser i 7 dager eller mer kan pasient/pårørende kjøpe ukes P-kort til kr 400 per uke. Avdelingen der pasient er innlagt, må gi attestasjon på eget skjema.
Priser for lading i fjellhall fra 1. januar 2025
Alle dager 00 - 24 kr 8 per time (belastes per minutt)
Ladeavgift beregnes så lenge bilen står parkert på en ladingsplass.
Sykkelparkering ved Haraldsplass diakonale sykehus
For besøkende ved Haraldsplass diakonale sykehus er det mulig å benytte seg av sykkelparkering utenfor hovedinngangen. Det ligger også sykkelparkering ved Aléen. Den er plassert mellom det nye hovedbygget og det gamle.
Det er flere offentlige transportalternativer for å komme seg til Haraldsplass diakonale sykehus. Flere bussruter og bybanen linje 2 stopper like ved sykehuset.
Besøkstid ved sykehuset er mellom kl.17.00 - 20.00, alle ukedager. Pasienter kan også ta imot besøk i sykehusets fellesrom utenom visittidene, men pårørende må i forkant gjøre avtale med den aktuelle avdelingen.
Barn er velkommen sammen med voksne. Personer med feber, forkjølelse eller andre infeksjoner bør ikke besøke innlagte pasienter. Ved tvil kan personalet rådspørres.
Dersom pårørende har noe de skal levere til inneliggende pasienter, må dette leveres før kl. 21.00.
Telefontider
Sentralbord/resepsjon: 55 97 85 00
Resepsjonen er åpen mellom 06.30-21.00 på hverdager, og mellom 07.00-21.00 på lørdag og søndag/helligdager.
Åpningstider telefonhenvendelser til poliklinikk, sengeavdeling og radiologisk:
08.30 - 15.00
Avvikende telefontider i ferie og høytider
Pasienter og besøkende kan bruke gratis trådløst internett på sykehuset.
Tilgang til gjestenettet på sykehuset
Koble til nettverket "gjest.ihelse.net".
Åpne nettleseren din (Safari, Chrome, Firefox, Internet Explorer etc.) for å få opp påloggingssiden.
Slik kobler du deg på som ny bruker
Velg «registrer deg».
Les gjennom vilkårene og godkjenn.
Skriv inn mobilnummeret du ønsker påloggingsinformasjon sendt til og opprett konto.
Du vil motta en SMS og blir automatisk sendt til påloggingssiden. Her kan du logge inn med ditt brukernavn og passord.
Tilgangen du får til internett varer i 24 dager. Etter det må du be om nytt brukernavn og passord.
For eksisterende bruker (siste 24 dager)
Se tekstmelding du har fått med brukernavn og passord
Skriv inn brukernavn og passord og trykk send inn
Årsaken til at du må logge inn er krav til sikkerhet i sykehusnettverket.
Sykehuset benytter samme type løsning som flyplasser og hotell.
Pasienter og pårørende er hjertelig velkomne til å bruke Café Linde og kaffebaren Haralds som ligger like innenfor den gamle hovedinngangen til sykehuset.
Sykehuset har også Narvesen kiosk i plan U2 i nybygget, der du kan få kjøpt noe mat, i tillegg til vanlige kioskvarer, blomster og kort.
Kantinen
Man - fre: 07.30 - 14.00
Kaffebaren
Man - fre: 07.30 - 15.00
Åpningstider Narvesen kiosk:
Mandag-fredag: kl. 07.00-21.00 Lørdag og søndag: kl. 10.00-19.00
Ca. 5 minutters gange fra sykehusets hovedinngang.
Vi ønsker å møte den enkelte med respekt. Som sykehusprester har vi bred erfaring og høy kompetanse i å samtale med mennesker i ulike livssituasjoner.